Rookmelders: belangrijk nieuws voor woningcorporaties

Vanaf medio 2022 zal het voor iedere woningbezitter verplicht zijn om op elke etage een rookmelder te hebben hangen. Samen met u maken wij een plan op maat om uw woningen te voorzien van de juiste brandbeveiliging.

Rookmelders: belangrijk nieuws voor woningcorporaties

Vanaf medio 2022 zal het voor iedere woningbezitter verplicht zijn om op elke etage een rookmelder te hebben hangen. Dit kabinetsbesluit is genomen om het aantal woningbrandslachtoffers te verminderen. 

De noodzaak van een rookmelder is evident. Gemiddeld raken jaarlijks 1 op de 67 woningen betrokken bij een woningbrand. Bij fatale woningbranden zijn er helaas bij 6 op de 10 woningen geen rookmelders aanwezig. Een rookmelder kan dus mens en gebouw beschermen. Kortom; rookmelders zijn van levensbelang.

 

 

Voordelen samenwerken met Energiewacht:

  • Installatie en plaatsing door ervaren monteurs
  • Zorgeloos tijdens het gehele proces
  • Keuze uit verschillende modellen van Honeywell, Ei en Fire Angel
  • Uw bewoners zijn altijd veilig met periodiek onderhoud

 

Samenwerking met Energiewacht

De datum 1 juli 2022 komt met sprongen dichterbij. Gelukkig is Energiewacht uw deskundige partner bij de installatie van rookmelders in de woningen van uw bewoners. In overleg met u én uw bewoners beveiligen wij al uw woningen snel en doeltreffend tegen brandgevaar. Door jarenlange ervaring in zowel de zakelijke als particuliere markt zijn wij uw betrouwbare partner!

Hoe gaan wij te werk?

  • Afstemming: Samen met u bepalen wij welke rookmelders in uw woningen voldoen. Wilt u bijvoorbeelde gekoppelde rookmelders?
  • Invetariseren: We inventariseren waar en hoeveel rookmelders uw woningen nodig hebben. Hebben wij uw cv-ketels al in onderhoud? Dan nemen we direct het onderhoud van de CV-ketel mee! 
  • Plaatsing: Wij plaatsen de door u gekozen rookmelder op de juiste plaats in uw woningen.
  • Onderhoud: Ook dragen wij zorg voor het onderhoud van de rookmelders. Denk aan het stofvrij houden van de sensoren. Bij nieuwe bewoners controleren wij of de rookmelder nog op de juiste plek hangt.
  • Storing: Ook dan zijn 24/7 beschikbaar om de rookmelder te vervangen.

Meer informatie?

Graag helpen wij u met het aanbrengen van rookmelders in uw woningen. Meer informatie? Dat kan via uw contactpersoon of via onderstaand contactformulier. 

Naam*
Postcode
Straatnaam
Woonplaats
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Opmerking

Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...