Modelwoningen in Doesburg voorzien van zonnepanelen installaties

Modelwoningen in Doesburg voorzien van zonnepanelen installaties

Geas Energiewacht gaat zo’n 65 zonnestroom installaties plaatsen op woningen van Woonservice IJsselland te Doesburg. Drie modelwoningen vormden de start van dit project waarbij bewoners de woningen begin juni konden komen bezichtigen.

Woonservice IJsselland gaat haar huurders voor het eerst Zonnepanelen aanbieden. Bij het groot onderhoud van verschillende woningen in Doesburg kunnen bewoners nu ook kiezen voor Zonnepanelen.

Pilot project

Geas Energiewacht verzorgt voor Woonservice IJsselland de gehele installatie van de zonnepanelen. Naast de panelen op het dak wordt er op de zolder een omvormer geplaatst. Daarnaast moet ook er ook een goede aansluiting op de bestaande stroomvoorzieningen worden aangebracht. De ervaringen met de installatie en van de bewoners worden gemonitord. Valt de evaluatie positief uit dan kan in de toekomst wellicht aan meer huurders een zonnestroom installatie worden aangeboden. Bewoners kunnen de energieopbrengst zelf bekijken via een App. 

Voordelen zonnestroom installatie

Door de plaatsing van zonnepanelen op het dak worden de woningen energiezuiniger en krijgen hiermee een gunstiger energielabel. Door het gebruik van zonne-energie helpen we samen mee het milieu te verbeteren en de milieudoelstellingen te behalen.


Terug naar nieuwsoverzicht

© 2019 Geas Energiewacht. Alle rechten voorbehouden.