Energiewacht wint All Electric Challenge Natuur & Milieu

Energiewacht wint All Electric Challenge Natuur & Milieu

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 2 juli in Utrecht heeft Natuur & Milieu de winnaars bekend gemaakt van de ‘All Electric Challenge’ die de stichting uitschreef. De gedeelde eerste prijs werd binnengesleept door twee inzenders: installatiebedrijf Vaillant en een samenwerkingsverband tussen Energiewacht (advies, installatie en zonnepanelen), ThermIQ (infraroodpanelen), CLAGE (elektrische warmwateroplossingen), BeNext (aansturing, monitoring en ‘smart home’) en ThermoShield (infrarood-reflecterende coating).

Aanjager van de energietransitie

Waar de laatste tijd vooral de hoge kosten en mogelijke problemen rondom gasloos wonen werden belicht, komt het samenwerkingsverband van onder andere Energiewacht en ThermIQ nu met een goed doordacht, haalbaar en betaalbaar plan voor de energietransitie. Daarin komen de partijen met onder andere een energiebesparing van maar liefst 35% en een doorlooptijd van slechts twee werkdagen voor de installatie van de gehele oplossing. De jury van de All Electric Challenge wees in het plan vooral de infraroodverwarming van ThermIQ aan als een aanjager van de energietransitie. “Dit is een echte gamechanger, waarmee ThermIQ, Energiewacht en de andere samenwerkingspartijen bewijzen dat duurzaam en gasloos wonen niet duur of oncomfortabel hoeft te zijn”, aldus Ruud Koornstra, de Nationale Energiecommissaris en jurylid van de challenge.

In de All Electric Challenge daagde Natuur & Milieu organisaties uit om een duurzaam, kwalitatief hoogwaardig en haalbaar alternatief te bieden voor aardgas. Natuur & Milieu wil op die manier de omschakeling naar elektrisch verwarmde huizen stimuleren. “We moeten zo snel mogelijk alle Nederlandse gebouwen van het gas af krijgen. Daarom zochten wij pioniers die samen met ons de markt voor elektrisch verwarmen in beweging zetten”, aldus Marjolein Demmers, directeur van Natuur & Milieu. 

Zorgvuldige selectie

De jury, die behalve uit Demmers en Koornstra ook bestond uit voorzitter van branchevereniging UNETO-VNI Doekle Terpstra, koos na een zorgvuldige selectie Vaillant en het samenwerkingsverband van onder andere ThermIQ en Energiewacht als de twee winnaars van de All Electric Challenge. De prijs werd uitgereikt door Marjolein Demmers en Claudia Reiner, vicevoorzitter van UNETO-VNI. Na de officiële uitreiking lichtten de winnaars kort hun inzending toe. 

Hieronder is de video te bekijken die Energiewacht, ThermIQ, BeNext, CLAGE en ThermoShield inzonden en op https://www.allelectricchallenge.nl/ wordt meer informatie gegeven over het concept van all electric wonen.


Terug naar nieuwsoverzicht

Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...