Alle aspecten CV-ketels onderbrengen bij één partij

Domijn heeft alle aspecten rondom CV-ketels in één constructie bij Energiewacht ondergebracht. 

klantcase domijn

Voorheen werden voor Domijn alle werkzaamheden rondom CV-ketels uitgevoerd door diverse partijen. Om alles m.b.t. CV-ketels bij één partij te kunnen neerleggen heeft Domijn samen met Energiewacht een constructie bedacht waardoor er één regievoerder ontstond.

Onderstaande foto door iSi fotografie:

Vraag van de klant

Alles m.b.t. CV-ketels onderbrengen bij één partij

Tot 6 a 7 jaar geleden had woningcorporatie Domijn alles m.b.t. de CV-ketels in haar woningen apart georganiseerd. Zaken als onderhoud en vervanging werden door divere partijen uitgevoerd. In de oude situatie werkte Energiewacht alleen voor Domijn bij klachten van huurders. En als in zo'n geval bleek dat het betreffende onderdeel geen deel uitmaakte van het onderhoudscontract of de oplossing boven een bepaald bedrag uit zou komen, dan werd de opdracht doorgeschoven naar een andere partij. Samen met Energiewacht heeft Domijn toen een constructie bedacht waarbij men alles bij één partij wilde kunnen neerleggen.

Uitdaging

De regie loslaten

Bij Domijn vroeg men zich af: wat probeer je met die ketel te bereiken? Uiteindelijk komt dat neer op een warm huis en warm water. En met die warmtevraag hoeven zij zich nu verder niet bezig te houden, de kennis op dat gebied bevindt zich immers in de markt. Door alles nu bij één partij onder te brengen, wordt Domijn alle zorg volledig uit handen genomen. Zij hebben nu uitstekend overzicht – en aanzienlijk minder klachten. Men kan zich nu puur op resultaat focussen. De regie ligt nu niet meer bij de woningcorporatie, daar hoeft men zich niet meer mee bezig te houden; Energiewacht is daar nu verantwoordelijk voor.

 

Oplossing

Een helder contract met evaluatiemomenten

Voorheen vond vervanging van een CV-ketel alleen plaats bij een klacht, nu gebeurt dat na een bepaalde periode. De duur van 18 jaar van ons contract met Domijn komt overeen met de levensduur van een CV-ketel. Zo plat is deze overeenkomst weggezet. Jaarlijks evalueren we samen op een achttal Kritische Prestatie Indicatoren, zoals veiligheid, duurzaamheid en storingspercentages. Voor ons als Energiewacht vormt die beoordeling een motivatie om innovatief te blijven opereren.

Namens de klant

Dennis Strikker, teamleider Vastgoedbeheer bij Domijn in Enschede vertelt: ‘Nu hebben wij overzicht. Waar vervanging voorheen alleen star planmatig gebeurde, vindt dit nu reëel plaats naar aanleiding van een klacht. Energiewacht heeft veel in deze samenwerking geïnvesteerd. De klachtenstroom is inmiddels gedaald van 68% naar 33%, wat neerkomt op ongeveer een keer per jaar een kleinigheid. Het resultaat van deze samenwerking levert ons als Domijn drie belangrijke pluspunten op: een enorme vermindering van klachten, de kwaliteit van het cv-bezit is extreem verbeterd en we zijn minder geld kwijt. Bovendien is de klanttevredenheid toegenomen.’

 

 

"Het resultaat van deze samenwerking levert ons als Domijn drie belangrijke pluspunten op: een enorme vermindering van klachten, de kwaliteit van het CV-bezit is extreem verbeterd en we zijn minder geld kwijt. Bovendien is de klanttevredenheid toegenomen."

 

 

   Dennis Strikker
 Vastgoedbeheer, Domijn

Kies ook voor een maatoplossing

Kunnen wij u van dienst zijn met een maatoplossing? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Ons team van experts bekijkt dan graag hoe wij u een oplossing kunnen bieden. Wij adviseren u graag en uiteraard bent u nergens toe verplicht.

Neem vrijblijvend contact op

Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...