Energiewacht implementeert Warmtewet binnen WBO Wonen

Met ingang van februari 2016 heeft de Oldenzaalse woningcorporatie WBO Wonen Energiewacht ingeschakeld om de storingsdienst en het periodieke onderhoud van de ketelhuizen te verzorgen.

klantcase wbo wonen

 

Met ingang van februari 2016 heeft de Oldenzaalse woningcorporatie WBO Wonen Energiewacht ingeschakeld om de storingsdienst en het periodieke onderhoud van haar ketelhuizen te verzorgen. 

Vraag van de klant

De nieuwe Warmtewet implementeren

De kernvraag die WBO Wonen in de gesprekken voorafgaand aan de samenwerking stelde, was: kan Energiewacht als regisseur optreden om de implementatie van de nieuwe Warmtewet met alle bijbehorende werkzaamheden voor WBO Wonen op korte termijn te regelen. ‘Aanleiding was de Warmtewet die per 1 januari 2014 van kracht werd, volgens welke een wooncorporatie wordt beschouwd als energieleverancier’

Uitdaging

Meerdere factoren om rekening mee te houden

De uitdaging van dit project was onder andere dat Energiewacht in staat moest zijn om zich te houden aan de geldende wet- en regelgeving, en daar waar mogelijk slim in te springen op veranderingen en wijzigingen in de ketelhuizen van WBO Wonen – met inachtneming van het feit dat de woningcorporatie haar klanten maximaal wil bedienen tegen een zo laag mogelijk tarief.

Oplossing

Een goed automatiseringssysteem en een snelle afhandeling

We hebben altijd voldoende geïnvesteerd in ons automatiseringssysteem waardoor deze goed kan inspelen op de behoefte vanuit WBO Wonen. Wanneer er bij de klant een storing voordoet kunnen we hier snel en adequaat op inspelen. We komen de storing dus zo snel mogelijk verhelpen.

Namens de klant

De coördinator bedrijfsbureau van WBO Wonen vertelt: "Als zodanig moet deze voldoen aan regels richting zijn afnemers; in ons geval zijn dat dus onze huurders. De leverancier moet zijn afnemers ook de mogelijkheid bieden om digitaal hun eventuele klachten te registreren. Energiewacht heeft zijn automatiseringssysteem dusdanig goed op orde dat zij die rol voor ons kunnen vervullen. In het geval van een klacht of storing kunnen zij snel en adequaat reageren. Bij elke storing die langer duurt dan 4 uur, zijn wij als woningcorporatie c.q. energieleverancier namelijk verplicht om een vergoeding uit te keren. Die bedragen kunnen al snel sterk oplopen, een risico dat we willen voorkomen door de storing zo snel mogelijk op te lossen. Al deze aspecten heeft Energiewacht perfect onder controle, binnen de organisatie is veel kennis en kunde aanwezig. Die willen wij benutten om ons huidige bezit te onderhouden en te verbeteren, zodat onze ketels up-to-date en energiezuinig zijn – met als resultaat een woonlastenreductie voor onze huurders. Onze kernvraag werd dan ook op alle vlakken positief beantwoord; de samenwerking is per 1 februari live gegaan."

 

"Energiewacht heeft zijn automatiseringssysteem dusdanig goed op orde dat zij die rol voor ons kunnen vervullen. In het geval van een klacht of storing kunnen zij snel en adequaat reageren."

 

 WBO Wonen

Kies ook voor een maatoplossing

Kunnen wij u van dienst zijn met een maatoplossing? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Ons team van experts bekijkt dan graag hoe wij u een oplossing kunnen bieden. Wij adviseren u graag en uiteraard bent u nergens toe verplicht.

Neem vrijblijvend contact op

Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...