Samenwerking Energiewacht en Ons Huis bij groot project Zonnepanelen

Ons Huis heeft geschikte huurwoningen de kans geboden om door middel van een persoonlijk aanbod te gaan besparen met zonne-energie. 

klantcase wooncorporatie ons huis

 

Medio 2016 is de Enschedese wooncorporatie Ons Huis een samenwerking gestart met Energiewacht voor een even ambitieus als omvangrijk Zonnepanelen project.

Vraag van de klant

Energieverbruik huurders verminderen

Het energiebeleid dat Ons Huis sinds 2011 voert, heeft als doel het energieverbruik van haar ruim 5.000 huurwoningen, verspreid over Enschede, Boekelo en Hengelo, in 2020 met minstens 20% te verminderen. Daarnaast vindt de wooncorporatie het belangrijk om de woonlasten voor haar huurders zo veel mogelijk te beperken. Middels dit Zonnepanelen project kunnen beide beoogde doelen worden bereikt.

Uitdaging

Ambitieus en omvangrijk Zonnepanelen project

Medio 2016 is de Enschedese wooncorporatie Ons Huis gestart met dit project. Een groep van 600 van haar huurders is benaderd om deel te nemen aan het project: het plaatsen van zonnepanelen op het dak van hun woning. Voorafgaand hieraan heeft Ons Huis geschikte woningen geselecteerd op basis van ligging van de woning en hellingshoek van het dak. 

zonnepanelen project geas en ons huis

Oplossing

Totaalontzorger van projectbegeleiding tot uitvoering

Voor het plaatsen van de zonnepaneleninstallaties is Ons Huis een samenwerking aangegaan met Energiewacht. Gezien het feit dat wij inmiddels al duizenden zonnepanelen hebben geplaatst, zijn wij in staat om onze expertise op het gebied van zonne-energie te vertalen in een doeltreffende realisatie van dit project. Voor elke individuele woning is door ons een voorstel op maat opgesteld. Elke geselecteerde huurder heeft een persoonlijk plan ontvangen, met informatie over zowel de werking en installatie van zonnepanelen als planning, gang van zaken en maandelijkse kosten en opbrengsten. Energiewacht verzorgt in opdracht van Ons Huis de totale projectbegeleiding en -uitvoering: van de gesprekken met en begeleiding van de huurders tot de daadwerkelijke plaatsing van de panelen op het dak en het installeren van de zonnestroominstallatie. Wij monitoren en evalueren de ervaringen van de huurders. Bij positieve ervaringen kan Ons Huis vervolgens besluiten in de toekomst meer huurders een dergelijk systeem aan te bieden.

Lees meer over het project vanuit de invalshoek van de huurder. 

Kies ook voor een maatoplossing

Kunnen wij u van dienst zijn met een maatoplossing? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Ons team van experts bekijkt dan graag hoe wij u een oplossing kunnen bieden. Wij adviseren u graag en uiteraard bent u nergens toe verplicht.

Neem vrijblijvend contact op

Een ogenblik geduld a.u.b. Je aanvraag wordt verwerkt...